Tot a punt a Cullera per al Medusa més multitudinari
8/08/2018
Tot a punt a Cullera per al Medusa més multitudinari. Des de demà la capital turística de la Ribera també ho serà de la Comunitat Valenciana. S'espera l'arribada de 300.000 'medusers', segons les xifres que mou l'organització del que és considerat com el festival techno més important d'Espanya i que en la seua quinta edició reunix artistes de primer nivell mundial com el francés David Guetta i el rei del techno, el britànic Carl Cox.
 
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor i el subdelegat del govern, José Roberto González Cachorro, han visitat este matí el recinte de l'esdeveniment per comprovar sobre el terreny el dispositiu de seguretat que desplegarà ja a partir de demà un total de 1.300 efectius per garantir que tot transcorre dins la normalitat.
 
A partir de les huit del matí obri l'acampada i la presència policial es farà ja patent i anirà augmentant durant els dies següents. La vigilància es realitzarà per terra, mar i aire. A més dels agents de seguretat ciutadana, hi haurà helicòpters, gossos policia, esquadró de cavalleria, bussos que vigilaran les profunditats del riu Xúquer, agents per a la prevenció d'agressions sexistes i unitats canines, entre altres cossos especialitzats.
 
Tot això fruit de la col·laboració entre la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica i Local, Bombers, Protecció Civil, sanitaris i la seguretat privada del Medusa. L'esforç conjunt del Govern, la Generalitat, l'Ajuntament i l'organització en matèria de seguretat garantix que la normalitat no es veja alterada en una ciutat com Cullera que estos dies arriba a una població de 200.000 habitants al marge dels assistents al festival, ha explicat Mayor.
 
«Estem en un punt d'excel·lència pel que fa a organització, infraestructures i implicació. Això fa que este siga un dels festivals més segurs d'Espanya i és una garantia en un moment en què tenim la ciutat plena de turistes. Tripliquem els efectius perquè la zona turística no es veja afectada per la realització del festival», ha detallat l'alcalde.
 
Dispositiu especial de trànsit
 
Un altre dels aspectes que preocupa les autoritats locals és el trànsit. S'ha habilitat un 'carril Medusa' perquè els assistents en vehicle privat al festival puguen accedir al pàrquing del recinte de la forma més ràpida possible sense col·lapsar la ciutat.
 
Els vehicles que arriben per l'A-38 des de València seran desviats pel Pont del Llaurador fins al Bulevard del Xúquer, on confluiran amb els que arriben per l'entrada sud (AP-7 / N-332) des d'Alacant.
 
Per entrar a l'aparcament del festival només es podrà fer per este carril delimitat, deixant els altres lliures per a la resta del trànsit. La mesura també pretén evitar el col·lapse del centre de la població, on el la circulació estarà restringida a veïns, residents o emergències.
 
No obstant això, es recomana l'ús del transport públic en la mesura del possible. Hi haurà autobusos llançadora des de l'estació de Renfe fins al festival. S'han programat trens especials durant el cap de setmana i per als que opten pel taxi tindran una parada als voltants del recinte.
 
Prevenció d'agressions sexistes
 
Com a gran novetat, enguany, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, el festival comptarà amb un Punt Violeta d'atenció a víctimes de possibles agressions sexistes. El coronel de la Guàrdia Civil, Amador Escalada, ha precisat este matí a Cullera que l'any passat no es va registrar cap atenció per violència de gènere al festival i s'aspira a repetir estadística en esta edició.
 
Un altre dels aspectes sobre els quals s'ha posat èmfasi ha estat el comportament dels medusers. Jordi Mayor ha fet una crida al civisme perquè «es respecte» la ciutat i els assistents, com ha estat la tònica habitual en els cinc anys d'història del Medusa, es dediquen a disfrutar de la música i dels encants de Cullera.
 
En este sentit, el subdelegat del Govern, ha posat de manifest que els objectius del 2018 passen per aconseguir zero «incidents».
 
Experiència vacacional
 
El responsable del Medusa, Andreu Piqueras, ha ressaltat la maduresa assolida pel festival en només cinc anys d'existència. Sobre el seu escenari es donaran cita artistes de primera talla internacional. Però es pretén que l'Medusa Sunbeach siga alguna cosa més que un lloc on ballar. «Es ven una experiència de vacances per a gent jove que pot gaudir de la platja i del que oferix Cullera», ha manifestat.
 
Serà el primer festival que compte amb un Beach Club i s'ha millorat l'experiència amb la instal·lació de 25.000 metres quadrats de gespa artificial a l'escenari principal i al techno. Dijous tindrà lloc la preparty oficial i s'espera que en el seu quint aniversari el Medusa es corone com el rei dels festivals de l'estiu a casa nostra.
 
És per això que «tot esforç que fa l'ajuntament es veu àmpliament recompensat per l'impuls que el festival dóna a la marca turística Cullera», ha conclòs l'alcalde.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31