Cultura
Tomás Juan Meliá pesca el primer premi del ‘Concurs de pesca a l’Hamot’ de Cullera
Amb 38 peces, aconseguí un total de 8,3 quilograms i es va alçar amb la victòria
16/08/2017

Tomás Juan Meliá fou el guanyador de la 56 edició del “Concurs de pesca a l’Hamot” organitzat pel Club de Pescadors de Cullera. Al llarg de la competició, que tingué una durada de 5 hores, aconseguí un total de 38 peces amb un pes de 8,3 quilograms. Pel seu costat, Raúl Sáez quedà en segona posició amb 35 peces que sumaren un total de 5,5 quilograms. A tots dos se'ls lliurà una copa i un pernil. En tercer lloc quedà José Jover amb 21 peces i 4,950 quilograms. Jover també aconseguí un esment especial per pescar una peça de 850 grams, la major del concurs.

En la categoria juvenil, reservada per a participants de 16 anys o menys, el guanyador fou Ismael González que amb 12 peces sumà un total d'1,7 quilograms. Al jove se li lliurà una copa i una canya de pescar.

La competició, que s'ha celebrat cada 15 d'agost al llarg dels últims 56 anys, ha comptat en esta edició amb 31 participants, 28 adults i 3 de categoria juvenil. Tots es mogueren per les aigües amb barques valencianes i el personal organitzador s’encarregà de garantir la seua comoditat al llarg de les cinc hores del concurs. En total es van repartir 30 premis, amb la intenció de que tots els participants tingueren una recompensa per la seua destresa amb la canya.

Al llarg del matí, els assistents gaudiren d'un esmorzar i d'un gran ambient gràcies a l'agrupació musical que els acompanyava. Un dels moments més emotius va tindre lloc amb el passeig de la imatge del patró Sant Andrés per les aigües del llac. Acompanyat per músics i membres del club, el patró va beneir les aigües i als seus pescadors.

A l'acte també assistiren l'alcalde de Cullera Jordi Mayor, la regidora d'Educació i Cultura Silvia Roca, el regidor de Serveis Exteriors Salvador Tortajada, el regidor de Medi ambient Hugo Font, el regidor d'Esports Javi Cerveró, la regidora de Patrimoni Municipal Amparo Jover i el regidor de Festes Pere Manuel.

Una aposta segura

L'Ajuntament de Cullera sempre ha recolzat les iniciatives que es preocupen per conservar la tradició i cultura de la zona. El “Concurs de Pesca a l’Hamot” reunix a aficionats de Cullera i de tota la província i fins i tot de l'estat. L’Estany, lloc on se celebra el concurs, és famós per gaudir d'un ambient calmat perfecte per a pescar.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30