Museus
Mil persones aprofiten el Dia Internacional dels Museus a Cullera
El Castell, els Refugis del Mercat i el Museu de l'Arròs van tenir accés gratuït durant tot el cap de setmana
24/05/2018

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, celebrat el 18 de maig a Cullera, l'ajuntament va obrir les portes al seu castell, als refugis de la guerra civil i al museu de l'arròs de manera gratuïta des del divendres a la vesprada fins al diumenge inclusivament.

En total, més de mil persones, tant veïns com visitants, van aprofitar per a gaudir de totes les meravelles que guarda la ciutat en estos llocs tan emblemàtics. Aproximadament 750 persones van visitar el Castell i les seues exposicions, altres 200 van anar als refugis del Mercat Municipal i 100 es van desplaçar fins al Museu de l'Arròs.

Estes jornades culturals van començar amb l'exposició ‘Memòries de Júlia, una altra mirada’, un conjunt de fotografies i objectes personals i familiars de l'artista cullerenca Carmen Signes i d'altres cedits per diverses associacions. Situada en l'Espai Torre Blanca del Castillo, proposava un bot en el temps als anys 30 i fins a finals de la postguerra.

Durant el cap de setmana també es va poder visitar una àmfora del segle II, extreta l'any passat del fons de la badia cullerenca. La peça en qüestió és de procedència itàlica, concretament de la província d'Emília-Romanya, i es va crear en origen per a contenir vi. Compta amb un panell explicatiu amb dades històriques i arqueològiques que ajuden a entendre la seua naturalesa.

La programació, ideada per la regidoria de Patrimoni i Museus encapçalada per Amparo Jover, ha volgut donar visibilitat a la xarxa de museus cullerenca, una de les més completes de tota la comarca.

El consistori ha aprofitat l'ocasió per a, a més de llançar les dues exposicions situades en el Castell, mantenir-les en actiu durant tot l'estiu de manera que els nombrosos visitants que rep la localitat durant les dates estivals puguen tenir l'opció de visitar-les.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31