EDUCACIÓ
L'Escoleta infantil de Cullera es reobrirà com a centre públic
El consistori cedix l'ús de l'edifici al Consell després que l'anterior govern decretara el tancament perquè no esmenà les deficiències de les instal·lacions
5/02/2018
Cullera tornarà a tindre una escola infantil de 0 a 3 anys pública. El consistori ha cedit a la Generalitat Valenciana l'ús de l'edifici de l'Escoleta perquè la reòbriga després del tancament forçat per part de l'anterior govern municipal del PP per no complir les instal·lacions amb la normativa vigent.
 
Este pas es produïx després de l'acord aconseguit entre els governs local i autonòmic perquè la ciutat torne a disposar del servici, que actualment solament el sector privat presta en el municipi. La gestió es farà directament per part de la Conselleria i el consistori serà l'encarregat del manteniment de la infraestructura.
 
L'alcalde, Jordi Mayor, va destacar durant la sessió plenària de gener que va adoptar l'acord de cessió que, a diferència del que ocorria abans, ara «no hi haurà pel mig cap empresa que busque un benefici econòmic», en referència al model anterior quan una cooperativa gestionava el centre.
 
«Som un govern progressista i creiem en una educació pública per a que cap família es veja privada d'escolaritzar als seus fills de 0 a 3 anys per no poder-s'ho permetre. I açò és possible per la voluntat d'este equip de govern i per l'existència d'un govern de progrés en la Generalitat», ha indicat el primer edil.
 
Tot i que encara es desconeix si l'Escoleta entrarà en funcionament el pròxim curs, la regidora d'Educació, Sílvia Roca, ha assegurat que eixa és la intenció i es treballa amb esta previsió. «Nosaltres hem fet el necessari en temps i forma des del minut zero per a posar a punt les instal·lacions davant el nyap que ens trobàrem», explica. 
 
De fet, després de l'ordre de tancament signada el 4 de juny de 2015 —quan el nou executiu encara no havia accedit al poder—, una de les primeres decisions del govern de Mayor va ser dur a terme les obres d'adaptació.
 
«L'Escoleta estava agonitzant i des del primer moment hem treballat per a reanimar-la, però sempre tenint clar que la reobertura es faria com a centre públic. Ara ho hem aconseguit», relata Roca.
 
Nom oficial
 
Altra de les exigències de la Conselleria al govern municipal és que assigne un nom oficial al centre, que finalment es denominarà l'Escoleta «perquè és així com tots els ciutadans la coneixen», argumenta Sílvia Roca.
 
El consistori ha hagut d'invertir prop de 22.000 euros per a adaptar-la a la legalitat després que la Generalitat exigira una sèrie de millores en detectar que s'incomplien determinades mesures de seguretat. Després d'allò, l'anterior govern va realitzar un projecte de millora i va executar les obres, però encara així l'Administració autonòmica va mostrar la seua disconformitat amb les accions realitzades i a més va assenyalar diverses deficiències en el projecte pel qual va requerir una altra actuació.
 
Malgrat ser coneixedor de la necessitat de readaptar l'Escoleta, el govern popular no va pressupostar les obres i es va limitar a decretar el tancament. Per a donar solució a esta problemàtica, l'executiu municipal (llavors format en minoria pel PSPV-PSOE) va haver de realitzar les gestions pertinents a fi de poder destinar part dels diners dels Plans Provincials d'Obres i Serveis (PPOS) 2014-15 de la Diputació de València a executar el projecte de millora. La intervenció va contemplar demolicions, obra i revestiments, sanejament, lampisteria i aparells, fusteria i cristalleria.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30