Patrimoni
Dragut venç a la pluja i ompli els carrers de Cullera amb 14.000 visitants
Jordi Mayor: «La política d'esdeveniments aconseguix dinamitzar el turisme i acaba amb aquella imatge que a Cullera no es feia res»
4/06/2018

El Desembarcament de Dragut i el Mercat pirata han aconseguit atraure este cap de setmana 14.000 persones entre veïns i visitants, un èxit de públic malgrat les condicions meteorològiques. De fet, fins minuts abans de la recreació històrica l'acte es va posar en dubte per una forta tempesta que va descarregar sobre la ciutat.

No obstant això, la pluja no va poder amb el temut pirata i des del consistori es mostren «molt satisfets», en paraules del seu alcalde, Jordi Mayor, pel fet que l'esdeveniment, que aconseguix el segon any, s'haja convertit en un «atractiu turístic» que permet «projectar i consolidar a Cullera com una ciutat en la qual no solament es pot gaudir de la platja, sinó també de centenars d'activitats al llarg de tot l'any».

Esta política d'esdeveniments, continua el primer edil, «permet atraure a un flux de visitants que dinamitzen al sector turístic i ens col•loquen com una ciutat d'oci enfront de la imatge del passat que a Cullera no es feia res».

Pel que fa a les xifres, la regidoria de Patrimoni Històric estima en 4.000 els assistents a la recreació del dissabte i comptabilitza en més de 10.000 les persones que han passat pel Mercat pirata.

Realisme

La representació de la llegenda va començar el dissabte a les 19 hores amb el desembarcament en les aigües del Xúquer del pirata turc Dragut i els seus sequaços. Els actors van fer un recorregut replet de realisme i que anà itinerant pel centre històric de la localitat, submergint el públic en la ficció d'un saqueig.

Enguany fins i tot un grup teatral de Cullera ha compost una cançó dedicada al mític pirata perquè la seua llegenda també es puga cantar.

L'acte, d'unes dos hores de durada, s'emmarca dins del Programa 52 de la regidoria de Turisme, un conjunt d'accions impulsades pel consistori que busquen dinamitzar i desestacionalitzar el turisme de Cullera.

La regidoria de Patrimoni Històric, encapçalada per Amparo Jover, ha estat l'encarregada d'organitzar l'esdeveniment i vol convertir-lo en una tradició local i un atractiu turístic.

La cova de Dragut

Cullera és l'únic municipi de la península amb un museu dedicat a la pirateria. Està situat en la mateixa cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens abans d'atacar i compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI.

Allí es poden trobar tot tipus d'artefactes pirates de l'època i fins i tot una rèplica a grandària real de la galera que va usar Dragut per a assaltar Cullera.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31