Cullera vol reciclar 230 tones de vidre durant la temporada turística
18/07/2018
Cullera vol que els tres mesos d'estiu servisquen per a incrementar el reciclatge de vidre en la ciutat. La regidoria de Medi ambient i Ecovidrio han plantejat  un repte: que durant la temporada turística la ciutat aconseguisca les 230 tones de vidre reciclat. En suposen 26 més que en el mateix període de l'any anterior.
 
El regidor responsable de les polítiques ambientals, Hugo Font, i el gerent de zona d'Ecovidrio, Roberto Fuentes, han presentat este matí la campanya estival de reciclatge en la qual participen 210 locals d'hostaleria, xifra que representa un increment respecte a 2017.
 
I és que els hostalers són una peça clau en la reutilització d'este material, ja que genera quasi el 50 % dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A través de la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ Ecovidrio promou i facilita la separació d'estos residus entre els professionals del sector mitjançant poals que es repartixen en estos locals col·laboradors, a més de sensibilitzar sobre la importància de reciclar per a preservar l'entorn i lluitar contra el canvi climàtic. 
 
L'estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge d'envasos vidre. L'impacte del turisme i l'augment poblacional, així com l'increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d'este període es recicle aproximadament el 30 % del dels residus d'envasos de vidre de tot l'any. 
 
Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals de l'hostaleria, Ecovidrio realitzarà més de 640 visites d'informació i sensibilització durant el període estival. A més, l'entitat instal·larà nous contenidors, i entregarà més de 80 poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.
 
Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seua posició en el rànquing a través de la web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que aconseguisquen major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estrelles Michelín. 
 
D'altra banda, per a mobilitzar a la ciutadania, Ecovidrio ha decorat contenidors, amb motius estiuencs. A més, l'entitat atorgarà als municipis que superen el repte d'incrementar el reciclat d'envasos de vidre un reconeixement. 
 
Hugo Font ha destacat que en estos últims tres anys «les xifres demostren que hem millorat pel que fa a reciclatge de vidre i els objectius es van complint». No obstant això, l'edil estima que «Cullera venia de fer poc en matèria de reciclatge i ens queda molt camí per recórrer per a equiparar-nos a altres ciutats, encara que cada vegada estem retallant més distàncies».
 
Estudi de preferències
 
Ecovidrio ha realitzat un estudi per a analitzar la preocupació dels valencians per la sostenibilitat i les seues preferències a l'hora de gaudir dels plans estivals. L'enquesta desvela que per a més del 90 % dels valencians, l'absència de residus en l'aigua i en l'arena és el factor determinant per a anar a la platja. Els serveis de seguretat i salvament són la segona característica més important per al 70,8 %, el nivell d'ocupació és el tercer atribut per al 66,9 %, seguit de la qualitat de l'arena per al 58,9 % i l'accessibilitat per al 57,1 %.
 
En relació amb els icònics xiringuitos, el respecte pel medi ambient —correcte reciclatge de residus, ús responsable de recursos, integració amb l'entorn, etc.— és el segon aspecte més valorat pels valencians, per darrere de la higiene de l'establiment i per sobre dels bons preus. 
 
Dades de Cullera
 
Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Cullera van reciclar un total de 494.372 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicle de mitjana 22,5 kg. 
 
Respecte a la taxa de contenització, Cullera se situa amb una mitjana 134 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 164 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31