EDUCACIÓ / AGÈNCIA EUROPEA ADL
Cullera selecciona alumnes de Batxillerat per a conéixer les institucions europees
L'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero ha mantingut hui una trobada amb estudiants en la localitat
7/04/2017

Un total de dotze alumnes de primer de Batxillerat de Cullera visitaran el pròxim mes de maig les institucions europees per a conéixer de primera mà el seu funcionament. El projecte l'apadrina l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero en col·laboració amb l'Oficina Europea de l'Agència de Desenvolupament Local de l'ajuntament i la regidoria d'Educació.

Precisament, Rodríguez-Piñero ha visitat este matí el municipi riberenc per a mantindre un debat amb alumnes de Batxillerat dels dos instituts públics i de 4º de l'ESO del col·legi Sant Vicent Ferrer-Germans Maristes.

A l'acte ha assistit l'alcalde, Jordi Mayor, qui ha assenyalat l'oportunitat interessant per als estudiants que este viatge suposa. «Podreu acostar-vos a un ens que moltes vegades sembla llunyà, però que marca les nostres vides diàries, a més de tindre l'oportunitat d'intercanviar experiències i practicar idiomes», els ha dit.

Són els mateixos centres educatius els que realitzen el procés de selecció entre els seus alumnes, que podran visitar la capital comunitària durant uns dies.

La jornada ha servit per a difondre els valors europeus i perquè l'europarlamentària haja traçat el funcionament de les institucions polítiques de la Unió i la manera en què estes afecten les vides diàries dels ciutadans.

En la seua exposició, la integrant del grup socialdemòcrata en l'Europarlament ha precisat que la configuració política actual de la Unió obliga a pactar totes les polítiques des del consens, tant dels grups amb representació com dels Estats, fet que moltes vegades condiciona els temps i obliga a dilatar els processos.

Errors i encerts

En el 60 aniversari dels Tractats de Roma, Rodríguez-Piñero ha valorat la situació complicada per la qual passa actualment la UE. En eixe sentit, ha admés «errors» en els últims temps en el si de la Unió Europea, especialment pel que fa a les polítiques de gestió de la crisi econòmica o del conflicte sirià, la qual cosa ha provocat la desconfiança en el projecte europeu entre la ciutadania.

No obstant això, ha defensat la vigència de l'europeisme i ha posat diversos exemples sobre com la UE millora la vida de les persones, com per exemple el compromís que s'acaba d'arrancar a les empreses importadores de minerals per a la fabricació de dispositius electrònics perquè no els adquirisquen en les denominades 'Mines de sang' del Congo, en les quals s'explota, assassina i viola a éssers humans per part de les milícies que controlen este recurs natural.

Un altre dels assumptes dels quals Rodríguez-Piñero s'ha mostrat més satisfeta, ja que ella ha sigut la ponent de la iniciativa, són de mesures contra la tortura que impedixen, entre altres aspectes, la celebració de fires en la Unió d'instruments per a torturar. «Encara que ens semble increïble, estava succeint», ha alertat.

A més, també es prohibix la circulació per la UE d'elements de tortura amb efectes directes, ja en aquells països on existix la pena de mort. «Hi ha persones que estan lliurant-se de ser ajusticiades i estan acumulant-se en el corredor de la mort perquè els Estats que promouen la pena màxima no tenen les injeccions letals per a poder executar eixes sentències gràcies a esta mesura», ha indicat.

Pel que fa a assumptes més quotidians per als alumnes, esta mateixa setmana la UE ha aprovat la desaparició del roaming per la qual cosa a partir del 15 de juny quan es viatge a l'estranger dins dels Estats membres no es cobrarà més per l'ús d'internet en el mòbil.

En el debat amb l'alumnat, Rodríguez-Piñero ha defensat que la UE és el major espai mundial de defensa dels drets i les llibertats i ha marcat com a repte la creació d'un pilar social més fort que garantisca que tot ciutadà europeu puga gaudir de drets socials independentment del país en el qual visca.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30