Patrimoni
Cullera s'adherix a la Xarxa Valenciana de Museus Fallers
La ciutat potenciarà l'exposició en col·laboració amb altres ciutats de la Comunitat
22/02/2018
El Museu Faller de Cullera s'ha adherit a la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, una agrupació de la qual també formen part Alzira, Gandia, València i Xàtiva. El passat dissabte, la regidora de Patrimoni Històric i Museus, Amparo Jover, va signar la integració del municipi en la xarxa mitjançant un protocol general d’actuació. 
 
L'objecte del protocol d’actuació és establir les bases per a la col·laboració de les institucions abans esmentades en el desenvolupament dels treballs d’estudi, investigació, catalogació, difusió i interpretació amb l’objectiu de crear una Xarxa de Museus Fallers i Col·leccions Museogràfiques reconegudes, connectats entre tots ells i que siguen depositaris de tots els elements que conformen i generen la dimensió de la festa de les falles.
 
Es tracta de dinamitzar els projectes museístics i museològics des d’un punt de vista global, amb la col·laboració, la participació, l'anàlisi, la reflexió i el diàleg per profunditzar en els objectius que ens han portat a crear esta Xarxa de Museus que estrena una imatge corporativa unificada i pròximament activarà una web amb informació de tots els museus fallers que la integren.
 
Les entitats que signen el Protocol es comprometen a diferents premisses que afavoriran a tots els components de manera igualitària i solidària. Primerament, els components de la xarxa deuen ser col·leccions museogràfiques o museus reconeguts, o que estiguen adherides a una entitat pública o privada reconeguda com a tal, o que manifesten de manera inequívoca que estan en tràmits de ser reconeguts com a museu o col·lecció museogràfica, d’acord amb la llei.
 
El segon compromís dels components de la xarxa és difondre l’organització de la festa, l’activitat cultural dins de les possibilitats del seu àmbit d’actuació i geogràfic, el caràcter satíric, la sociabilitat, els mecanismes rituals, les habilitats, les especialitats tradicionals i el treball artesanal que genera i els valors identitaris per garantir el foment i la transmissió intergeneracional.
 
En tercer lloc, els museus que conformen este compromís deuen difondre la Xarxa Valenciana de Museus Fallers amb projectes museístics i museogràfics que intenten arribar al major nombre de col·lectius, fomentant d’aquesta manera la festa de les falles i la nostra cultura.
I per últim, els components deuen preservar, protegir i fer accessible la manifestació festiva de les falles i els seus elements integrants corresponsabilitzant-se’n del seu llegat ancestral i intergeneracional.
 
El Museu Faller de Cullera s'ubica en la Casa de l'Ensenyança després que es reobrira al públic ara fa dos anys en este espai rehabilitat que també acull una sala d'exposicions i que anualment rep milers de visites.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31