Medi Ambient
Cullera repta a les falles en un concurs perquè reciclen més vidre
L'ajuntament i Ecovidrio inicien una campanya que comptarà amb una 'ecopatrulla' per a conscienciar sobre la importància del reciclatge
15/03/2018

Les falles de Cullera no solament competiran enguany per vore quina de totes planta el millor monument. La competició s'estén també al reciclatge de vidre. Un concurs premiarà a la comissió que siga capaç de reciclar més quilos d'este material.

L'Ajuntament de Cullera i Ecovidrio han impulsat una campanya a favor del medi ambient en la qual col•labora la Generalitat. L'objectiu és informar i conscienciar sobre el paper que juga el reciclatge de vidre en el medi ambient i en la societat.

En el marc de la campanya les comissions falleres han d'aprofitar qualsevol oportunitat a l'hora de reciclar vidre perquè, al final de les festes falleres, es procedirà a comprovar quina de totes ha sigut la que més ha reciclat.

Per a motivar el ‘joc’ s'ha procedit a serigrafiar tots els contenidors propers als casals amb l'eslògan ‘Recicla en falles’. Encara que la iniciativa està orientada principalment als fallers i falleres, és una manera atractiva de transmetre la idea que permet augmentar la visibilitat de la campanya donant a conéixer-la a un gran nombre de persones.

A més, hi haurà un grup d'educadors, la ‘ecopatrulla’, que visitaran els casals per a informar sobre el procés i importància del reciclat, els beneficis que aporta al medi ambient i a la nostra societat i, per tant, incentivaran a dur a terme esta pràctica.

El regidor de Medi ambient, Hugo Font, es mostra content amb la iniciativa. «És una manera diferent de conscienciar, més pròxima. A més, amb els educadors s'establix una comunicació de tu a tu que pot resultar molt més efectiva que llegir un fullet. Des de l'Ajuntament volem fer més sostenibles les festes falleres». Font també aclarix que reciclar no és qüestió de voluntat sinó de necessitat.

Encara que Cullera ja havia participat en campanyes de reciclat de vidre anteriorment és la primera vegada que ho fa dins del marc faller, període en el qual incrementa notablement l'ús d'envasos de vidre.

A l'espera dels resultats s'informà que el 100 % del vidre que es diposita en els contenidors es recicla i utilitza en la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.

Líder en reciclatge

El consistori ja ha participat anteriorment en iniciatives relacionades amb el reciclatge de vidre. Sense anar més lluny, durant les èpoques estivals es duu a terme un pla integral de reciclatge. Solament l'estiu passat el municipi va aconseguir reciclar un total de 208 tones de vidre.

Cullera és un dels municipis que lidera en reciclatge de vidre a la Comunitat Valenciana. L'any 2016 els veïns i veïnes van arribar a reciclar un total de 475.000 quilograms de vidre.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31