URBANISME
Cullera reinicia les obres de la piscina coberta
L'ajuntament i el Consell desbloquegen el projecte del complex esportiu amb gimnàs i spa, paralitzat des de 2014
9/11/2017
Després de tres anys i mig de paràlisi, les obres de la piscina coberta de Cullera es reprenen este divendres. L'ajuntament i el Consell han signat este matí l'acord que desbloqueja el projecte. Demà, els operaris tornaran a treballar en les instal·lacions.
 
El desbloqueig es produïx després de mesos de negociacions i intens treball per part d'ambdós Administracions per a trobar una solució a la complexa situació burocràtica en la qual havia quedat esta infraestructura durant els últims anys de gestió del PP, quan la falta de recursos econòmics frenà en sec la continuïtat dels treballs.
 
L'alcalde, Jordi Mayor, ha visitat a primera hora de hui les instal·lacions acompanyat pel regidor d'Urbanisme, Juan Vicente Armengot. La màxima autoritat local ha indicat que la voluntat política d'acord entre consistori i govern autonòmic és la que ha permés reiniciar les obres.
 
«El president Ximo Puig va adquirir un compromís amb Cullera per a salvar l'entrebanc del finançament de l'obra i l'ha complit. Açò ens permet que ja des de demà al matí es reprenguen els treballs per a acabar la primera fase i el modificat de l'obra», ha apuntat Mayor.
 
La inversió del modificat ascendix a 464.000 euros dels quals el consistori es farà càrrec de 211.000. Per la seua banda, la Generalitat correrà amb les despeses íntegres de la finalització de la primera fase.
 
L'acord també contempla que siga el Consell el que pague íntegrament al voltant de 400.000 euros de la seguretat de la piscina, el cost d'haver mantingut la vigilància de les instal·lacions des que es paralitzarà la seua execució el juny de 2014.
 
D'altra banda, existix el compromís de la Generalitat de dotar amb dos milions d'euros el desenvolupament de la segona fase, el projecte de la qual ja està en redacció. Eixa quantia figurarà en el pressupost autonòmic del pròxim any.
 
Prudència en els terminis
 
Es preveu que la primera fase estiga llesta a principis de 2018 encara que les autoritats municipals preferixen mostrar-se prudents a l'hora d'establir terminis. «No caurem en l'error del passat de dir que la piscina estarà acabada per a esta o aquella data. Després de la primera fase encara haurem d'abordar la segona i açò portarà uns mesos més mentre es liciten les obres i s'executen», ha declarat l'alcalde de Cullera.
 
«La intenció és que estiga finalitzada al més prompte possible. El fet important ara és que s'ha desbloquejat l'obra», ha insistit Mayor, «i que estem una mica més prop que esta reivindicació històrica dels veïns de Cullera siga una realitat».
 
A més de disposar d'una piscina de 25 metres de longitud i una altra més xicoteta, el complex esportiu compta amb instal·lacions complementàries com un gimnàs, sales per a la pràctica d'altres esports, zona de spa, una àmplia cafeteria i un aparcament subterrani.
 
Revisar les instal·lacions
 
Una de les primeres accions que es duran a terme serà una revisió integral de les instal·lacions. Tres anys i mig de paràlisi són molt temps per a una obra d'estes dimensions i existix la possibilitat que algunes parts de la infraestructura hagen patit algun tipus de dany.
 
«Haurem d'avaluar l'estat de l'obra i vore si hi ha alguna cosa que cal reparar-se. Esperem que la mancança de voluntat política dels anteriors gestors de la Generalitat, que van deixar abandonada a la seua sort l'obra, no ens depare més sorpreses», ha acabat dient el primer edil. De moment, la piscina ha aconseguit eixir del dic sec.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31