Falles
Cullera prepara una Crida dedicada a la igualtat
Milers de veïns es donaran cita este dissabte en l'acte que marca l'inici de les Falles 2018
14/02/2018

La Crida, l'acte simbòlic d'inici de les Falles 2018 de Cullera, tindrà lloc este dissabte. Organitzada per l'ajuntament en col•laboració amb la Junta Local Fallera (JLF), comptarà amb una forta càrrega reivindicativa. El consistori vol que el multitudinari acte represente un cant unànime a la igualtat, el respecte i la tolerància.

L'alcalde de Cullera i president nat de la JLF, Jordi Mayor, ha explicat hui que la Crida «ha de servir per a festejar l'inici de les Falles i per a demostrar el compromís dels fallers i falleres amb els valors que també han fet de la nostra festa per antonomàsia Patrimoni Immaterial de la Humanitat».

«El col•lectiu faller és el millor portaveu que podem tindre per a expressar que la nostra Festa encarna alguna cosa més que passar-s'ho bé, representa una societat oberta, integradora i que creu en la igualtat de les persones, des del respecte, la tolerància i el sentit comú», ha manifestat el primer edil.

La cita és a les 20 hores en la plaça d'Espanya i comptarà amb la presència de totes les falleres majors i representants de les quinze comissions de la ciutat, que seran les protagonistes.

Des de la balconada central de la Casa Consistorial seran les encarregades d'animar als presents a disfrutar de les festes del foc. Intervindran, com és habitual des de la instauració de la Crida fa ara tres anys, per ordre d'antiguitat, començant per la comissió més jove (Bulevar) fins a la més antiga (La Bega).

En l'ambient, sens dubte, estarà el record a la jove Andrea Mengual Vallejo, morta diumenge passat en tràgiques circumstàncies. Andrea pertanyia a la falla La Bega i era una persona molt volguda en la ciutat.

Videomapping

Abans dels parlaments, sobre la façana del palau es projectarà un videomapping de 15 minuts de durada, el contingut del qual serà una sorpresa per als assistents, indica el regidor de Falles, Javier Cerveró.

A més, com a novetat enguany després de l'acte s'ha organitzat una festa en els Jardins del Mercat perquè la jornada tinga continuïtat i els veïns puguen seguir gaudint de l'inici de les festes falleres, comenta la presidenta de la JLF, Susi Meliá.

La jove Crida de Cullera és un dels actes fallers que més públic i emocions concentren. La plaça d'Espanya, els voltants i el carrer del Riu congreguen milers de fallers, veïns i forasters que participen activament de la festa.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31