Cultura
Cullera homenatja al seu acadèmic de la llengua, el doctor Alemany
El lingüista serà recordat en les Jornades d'Estudis locals pel seu extraordinari treball
21/11/2017

El doctor José Alemany i Bolufer, una de les figures nacionals més destacades del món de la llengua, serà homenatjat en la clausura de les XIII Jornades d'Estudis de Cullera, previstes per als dies 24, 25 i 26 de novembre.

El filòleg, hel•lenista, lexicògraf i traductor va ser catedràtic de llengua grega en la Universitat de Granada (oposició per a la qual va competir amb Ángel Ganivet i el mateix Miguel d'Unamuno) i va treballar en la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola i la Reial Acadèmia de la Història.

David Prieto García-Seco, professor de l'àrea de llengua espanyola de la Universitat de Múrcia, serà l'encarregat de recordar a Alemany en una conferència que servirà de clausura per a les Jornades d'Estudis.

Al llarg de la seua vida, el lingüista cullerenc va traduir moltes obres d'idiomes com el francés, el sànscrit o el grec. Fou autor d'escrits de caràcter històric, editor de textos medievals espanyols i a ell es deu també una gramàtica grega publicada pòstumament.

El secret per a saber tants idiomes eren més de dotze hores diàries de treball i estudi. Així, coneixia llengües indoeuropees, germàniques, ural-altaiques, semítiques, africanes i ameríndies.

Alemany, mort en 1934, ja va ser homenatjat en 1966 per l'Ajuntament de Cullera, com a commemoració dels 100 anys del seu naixement. Este 2017 s'aprofita el centenari de la publicació del Diccionari de la Llengua Espanyola per a tornar a recordar al lingüista.

Més sobre les Jornades

Del 24 al 26 de novembre, més de 40 experts faran comunicacions i conferències, un total de 25 propostes temàtiques que aprofundiran en aspectes com el patrimoni, la història, la cultura, l'arqueologia, l'art, la sostenibilitat i el medi ambient de Cullera.

Enguany, un dels temes estrella de les jornades és el de la memòria de la Torre vigia del Cap, investigació duta a terme per l'arqueòleg municipal Kike Gandia juntament amb  Pablo Rodríguez i Grabielle Agnelo.

La inscripció per a les jornades és lliure i gratuïta i es podrà efectuar fins al 24 de novembre a les 12 hores.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30