Cullera avança en la reforma de la Residència de la Tercera Edat que evita el tancament
El consistori ja ha invertit vora 600.000 euros per complir el seu compromís amb la Generalitat / Les obres de la tercera fase s'acabaran pròximament
6/07/2018
L'Ajuntament de Cullera es troba a punt de culminar les obres de la tercera fase del projecte de rehabilitació de la Residència Municipal de la Tercera Edat com a part del compromís adquirit amb la Generalitat per a evitar el tancament d'este centre geriàtric.
 
Els treballs comprenen la rehabilitació d'una ala d'habitacions a més de l'habilitació d'una zona nova de vestuaris i un magatzem, ha indicat el regidor d'Urbanisme, Juan Vicente Armengot.
 
La inversió ascendix a 195.000 euros, que se sumen a les quanties ja injectades en les obres de la primera i la segona fase.
 
A la conclusió d'estos treballs, la major part dels residents —actualment el centre compta amb una trentena— ja se situaran en habitacions noves amb totes les comoditats.
 
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor; la regidora de la Residència de la Tercera Edat, Francesca Ortiz i el mateix Armengot visitaren este dijous els treballs. «El compromís de millora de les instal•lacions continuarà amb la rehabilitació de la planta baixa i, posteriorment, escometrem les obres de la primera planta per a ampliar el nombre d'habitacions disponibles», va comentar el primer edil.
 
Fins hui, Cullera ha invertit prop de 600.000 euros en la reforma d'un centre per a majors que considera «clau» en la seua política de benestar social, va apuntar Mayor.
 
Per la seua banda, Ortiz es va mostrar satisfeta perquè «la primera 'sorpresa' amb la qual ens trobàrem en entrar en el govern al 2015 era una ordre de tancament de la residència per incompliment de la normativa; aconseguírem parar allò i hui la situació és diametralment oposada: les instal•lacions s'estan reformant, hi ha més personal per a atendre als usuaris i hem eliminat la injusta taxa de 1.050 que havien de pagar els residents, que era una confiscació de la seua paga en tota regla, i ara solament paguen en funció dels seus ingressos».
 
Primera i segona fase
 
La primera fase de les obres de rehabilitació que va haver d'abordar el consistori va consistir bàsicament en la reparació de la coberta —afectada per filtracions—, la millora i reparació d'instal•lacions elèctriques i la renovació d'instal•lacions d'aigua calenta sanitària.
 
D'altra banda, els treballs de la segona fase van representar el condicionament d'una de les ales d'habitacions de la segona planta, fins a eixe moment inutilitzada per l'estat de degradació en el qual es trobava. Les habitacions es van fer completament noves i es van dotar de moderns sistemes de comunicació amb el personal de la residència i més banys per als residents. Abans, només hi havia un per a huit persones. A més, es van efectuar millores en la cuina i es va posar sòl radiant en la segona planta.
 
En estes primeres fases el consistori va invertir més de 300.000 euros procedents del pla d'inversions sostenibles de la Diputació de València.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30