Estudis gastronomia
Cullera albergarà estudis d'alta gastronomia en col•laboració amb la UPV
Rectors i degans d'universitats sud-americanes visiten la localitat, interessats en el projecte
7/05/2018
Cullera serà la seu d'una escola internacional de gastronomia i gestió d'hotels. La International Hotel Management & Gastronomy School (IHMGS), nom del centre acadèmic de capital privat espanyol que tindrà el seu campus en l'Hotel Cullera Holiday, s'ha presentat hui en públic en un acte institucional en el qual l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, ha rebut als impulsors de la iniciativa.
 
La IHMGS pretén convertir al municipi turístic en un referent acadèmic internacional dels ensenyaments universitaris de postgrau relacionats amb la cuina mediterrània, explica Vicente Sanjuán, director de Programes d'Estudi de la IGMGS.
 
Per a açò, compta amb un conveni de col•laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV), que expedirà el títol de Curs Superior Programa Golden en Arts Culinàries, una titulació que compta amb 700 hores de formació —un any de durada— a càrrec de catedràtics de la UPV i de professionals de primer nivell del món de la gastronomia valenciana.
 
Esta especialització va dirigida fonamentalment a professionals estrangers de la gastronomia que desitgen conéixer les peculiaritats de la cuina mediterrània o bé perfeccionar la seua tècnica en l'elaboració d'estos plats, comenten els responsables de la IHMGS.
 
Prospecció educativa
 
A l'acte, celebrat en el saló de plens de la Casa Consistorial, han assistit diversos rectors, degans i representants d'universitats privades i centres formatius de Sud-amèrica interessats en la iniciativa educativa. Estan a Cullera de visita estos dies en una prospecció educativa per a avaluar el potencial de l'oferta acadèmica de la IHMGS. 
 
I és que països com Argentina, Colòmbia i Mèxic són mercats potencials per a captar alumnat interessat. Concretament, es troben a Cullera representants de la Universidad Vizcaia de las Américas (Mèxic), l'Institut Universitari Col•legi Major d'Antiòquia, d'Anza – Antiòquia (Colòmbia), la Facultat d'Administració de Medellín (Colòmbia), la Fundació Universitària Juan de Castellanos de Tunja - Boyacá (Colòmbia), la Universitat ECCI de Bogotà (Colòmbia) i l'Institut D'Alta Gastronomia Arrayanes de Mendoza (Argentina), entre uns altres.
 
Cullera, en el mapa universitari
 
Mayor ha agraït l'aposta educativa pel municipi i ha assenyalat que esta iniciativa pionera «col•loca a Cullera en el mapa universitari de la gastronomia», ja que actualment no existix a Espanya cap programa d'estudis d'especialització d'àmbit gastronòmic dedicat a la cuina mediterrània.
 
«Projectes com este suposen un suport a Cullera com a destinació turística de referència en un dels pilars pels quals sempre ha apostat el nou govern com és el de la gastronomia de qualitat basada en els productes de KM 0», ha dit.
 
L'expedició sud-americana estarà a Cullera fins al pròxim dia 11 i durant estes jornades tindrà l'oportunitat de reunir-se amb representants de la UPV i del CDT de València i del Centre de Formació Professional Ecotur. 
 
L'Hotel Holiday acollirà este ambiciós projecte educatiu. La seua CEO, Yi Cao, indica que «és una finestra al món per a Cullera i que situarà a la gastronomia valenciana com a referent en el món en un entorn acadèmic».

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31