Cullera acull el campionat d'Espanya de boxeig professional
10/07/2018
Cullera és la seu escollida per a la celebració del Campionat d'Espanya de Boxeig Professional en el pes superwelter. La competició tindrà lloc el pròxim 27 de juliol i com a escenari s'ha designat el camp de futbol municipal Aèria. 
 
Així ho han donat a conéixer este migdia en roda de premsa l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor; Carlos Utrilla, secretari general del Comité de Boxeig Professional d'Espanya i Íñigo Herbosa, de la promotora MGZ Promotions. A la presentació també han assistit el regidor d'Esports, Javier Cerveró i el de Turisme, Javier Cantos.
 
Els aficionats d'este esport tindran diverses motivacions per a no perdre's el combat. D'una banda, el campió actual, el madrileny José Manuel López Clavero, serà desafiat pel púgil suecà Jorge Fortea, en qualitat d'aspirant. Fortea s'ha erigit en els últims temps en un dels millors boxejadors d'Espanya i compta amb un fidel nombre de seguidors que veuen en ell l'esperança de la boxa valenciana.
 
Tots dos han estat hui presents en la ciutat turística. Clavero s'ha mostrat convençut que el de Cullera «serà un dels millors campionats que es van a fer». Sobre Fortea ha destacat que es tracta d'«un grandíssim rival» i no dubta que els aficionats podran gaudir de boxeig de qualitat amb dos púgils que es troben en un moment dolç. «Ens deixarem la pell», ha garantit.
 
Per la seua banda, l'aspirant Fortea té el convenciment que «donarem un bon espectacle perquè estem en un bon moment» i ha reclamat el suport de l'afició.
 
Utrilla ha ressaltat que el campionat és històric i coincidix amb el 90 aniversari del primer campionat nacional que es va celebrar a la ciutat de València el 1928. «La boxa de qualitat torna a València», ha sentenciat. En l'aspecte esportiu, el secretari general del Comité de Boxeig Professional d'Espanya ha analitzat el combat: «És una segona oportunitat per a Jorge i esta vegada ho fa des d'una major maduresa pugilística».
 
Més que un combat
 
I és que el de Cullera és alguna cosa més que un simple combat. La província de València porta sense albergar la disputa d'un títol nacional des del 1997 i el 27 de juliol, finalment, s'acabarà l'espera. Serà el millor moment per a poder reivindicar el talent de la boxa valenciana de la mà de Fortea.
 
A més del combat estrella, últim de la vetlada, es podrà gaudir d'altres 5 combats de boxa professional i diversos enfrontaments de modalitat olímpica entre els millors boxadors de la Comunitat.
 
Destaca la presència del també valencià Aritz Pardal, 'Chulito', campió WBC Mediterrani del pes supergall, que buscarà una victòria a casa que li permeta seguir afermant el seu creixement en les classificacions europees.
 
També serà d'interés vore les evolucions del basc Andoni Gago, en l'actualitat un dels millors boxadors d'Europa que tal vegada, guanyant el seu combat a Cullera, podria estar a les portes de la disputa del títol mundial.
 
L'inici de la vetlada serà a les 9 de la nit amb una ambientació prèvia. El preu de les entrades s'ha fixat pensant en totes les butxaques, ja que, comprant de forma anticipada, l'espectacle es podrà vore des de tan sols 20 euros. Els aficionats podran adquirir la seua entrada a través de www.entradasatualcance.com.
 
Promoció de la ciutat 
 
En l'aspecte institucional, Jordi Mayor ha ressaltat la repercussió que el campionat d'Espanya tindrà per a Cullera com a ciutat seu. «Per a nosaltres suposa una projecció de la marca que s'enquadra dins de les nostres polítiques de promoció nacional i internacional i del Programa 52. L'esdeveniment, a més de ser un atractiu esportiu per si mateix per als nostres veïns i turistes, té el suport del consistori i en estos moments estem negociant la seua retransmissió a través d'un canal nacional de televisió», ha comentat.
 
L'alcalde ha posat en valor que Cullera «es consolida com a seu de diversos esdeveniments esportius gràcies al suport de l'ajuntament». Ha recordat que enguany, entre altres, s'han celebrat en la ciutat el Campionat Internacional de Motociclisme-Memorial Ángel Nieto o l'esdeveniment de BMW 'De punta a punta'. Al voltant de l'esport «hi ha un mercat interessant que aporta moviment al turisme i genera riquesa i ocupació», ha exposat.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30