Mercat Municipal
Cullera obri un punt de KM 0 en el Mercat Municipal
L'ajuntament impulsa una nova iniciativa per a dinamitzar el cor del comerç local i augmentar la visibilitat dels productes típics de la ciutat
1/08/2017

Cullera compta des de hui amb un punt de venda de productes de KM 0 situat en el Mercat Municipal. L'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, l’ha inaugurat este matí acompanyat per la regidora de Mercat, Amparo Jover Colubi.

La iniciativa compta amb la col·laboració de l’empresariat local i està ideada per a afavorir els productes autòctons de la ciutat. Es tracta d'una aposta per la diferenciació i el valor afegit en la qual el consistori treballa colze a colze amb l'Associació de Comerciants i Empresaris de Cullera (ACECU), l'Associació de Comerciants, l'associació d'immobiliàries ASIM, l'Associació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Cullera i la seua comarca (AEHC), la Comissió d'Allotjaments i l'Assemblea de Promoció Econòmica.

El Punt de KM 0 s'erigix en una zona de trobada de turistes i veïns, especialment els visitants del barri del Pou i de la Vila, que forma part del nou pla de dinamització turística local.

En ell es poden adquirir productes 'marca Cullera' com per exemple el popular licor d'arròs de Cullera, l'arròs Senyorial, la cervesa artesanal Génesis o el saborós dolç roquetes de Cullera.

A més, este nou espai servirà com a punt d'informació turística aprofitant el flux de visitants que registra l'emblemàtic Mercat o espais propers com ara els refugis de la Guerra Civil o el ja citat barri del Pou.

El lloc estarà obert en l'horari del Mercat Municipal i seran els mateixos comerciants del lloc els encarregats de donar a conéixer els productes i recomanar la seua compra en les diferents parades del mercat.

Així mateix, els visitants podran gaudir de degustacions i des de les regidories de Turisme i Patrimoni de Cullera es facilitarà que les empreses interessades puguen promocionar els seus productes tradicionals.

Estètica integrada en l'entorn

L'estètica del Punt de Km 0 mescla l'estructura típica de les parades de mercat amb una decoració moderna i atractiva, pensades per a crear un ambient familiar en el qual tan veïns com a turistes gaudisquen de la gastronomia local. El mercat, que va ser objecte d'una reforma en profunditat fa uns anys, ha anat incorporant durant estos dos últims anys diferents punts de venda amb un gran atractiu que s'han sumat a l'oferta tradicional.

Amb esta acció comença una nova activitat dinamitzadora del Mercat Municipal que contribuïx a vertebrar, promocionar i estructurar el nou producte turístic de Cullera.

Altres accions per a la promoció local

El barri del Pou ja ha vist créixer altres propostes en els seus carrers com les rutes guiades, pensades per a facilitar la visita del patrimoni del lloc. Allí es troben llocs de gran interés com la Torre de la Reina Mora o el Castell de Cullera. A més, enguany s'ha creat un taller de ceràmica tradicional on els interessats poden aprendre a manufacturar el fang com es feia antany. Tot açò s'emmarca dins de l'aposta del Govern municipal per 'rescatar' de l'oblit un barri emblemàtic que és una de les jueries millor conservades de la Comunitat Valenciana.

Cullera fa dos anys que està apostant de manera decidida per la gastronomia de qualitat i la filosofia de KM 0 amb la posada en valor de productes autòctons com els anteriorment nomenats i la creació de receptes de nou encuny com la Paella de Cullera.

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31