Arbitratges de consum

 

ARBITRATGES DE CONSUM 
La Junta Arbitral de Consum

La Junta Arbitral de Consum té per objecte fomentar la solució amistosa d'aquells conflictes i reclamacions que afecten els consumidors i usuaris, propiciant una ràpida i equitativa satisfacció de les controvèrsies i reclamacions plantejades.

La Junta Arbitral tindrà competència per atendre reclamacions de consumidors i usuaris, que tinguin el seu domicili o raó social dins l'àmbit territorial de la Junta, sempre que no concorri intoxicació, lesió o mort, ni existeixin indicis racionals de delicte.

És un procediment voluntari, per la qual cosa tant el consumidor com l'empresari hauran de manifestar la seva adhesió al mateix per resoldre el conflicte plantejat.

És un procediment gratuït, privat, igualitari, senzill, executiu, àgil i participatiu.

Si desitja consultar que empreses es troben adherides al Sistema Arbitral de Consum o el procediment per tramitar la seva sol.licitud d'arbitratge, la pàgina Web de l'Institut Nacional de Consum disposa del llistat d'empreses adherides al Sistema Arbitral de Consum, així com d'informació de com es tramita el procediment arbitral.

Quins avantatges ofereix el Sistema Arbitral a l'empresari?

 

 

 • La composició del Col.legi Arbitral és tripartida: Administració, consumidors i sector empresarial. És a dir, que els interessos, tant dels empresari o professionals com dels consumidors, estaran representats en la pròpia Junta Arbitral.

   
 • Benefici de la publicitat institucional a favor de les empreses i professionals adherits al Sistema Arbitral de Consum.

   
 • És gratuït. En cas de litigi, no s'originen costos per a cap de les parts.

   
 • El distintiu oficial que exhibixen les empreses o professionals adherits a este sistema oferix als clients una garantia afegida sobre els seus productes o serveis.

   
 • Afavoreix el diàleg i la confiança amb els clients, els quals, en cas de desacord, poden utilitzar aquest sistema.

   
 • Evita plets llargs i costosos

   
 • Dóna suport la imatge de prestigi, de les empreses o professionals, propiciant la seva selecció per part dels consumidors

   
 • El resultat de l'Arbitratge de Consum es produeix abans de quatre mesos des de la designació del Col.legi Arbitral.

   
 • La resolució de l'arbitratge es recull per escrit i és d'obligat compliment per les parts

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30